Januártól indítottuk útjára azt a 100 órás képzésünket, melynek célja, hogy a résztvevőket megismertesse a helyi termék előállítás jogszabályi hátterével.
Az érdeklődők információkat kaphatnak arról, hogyan indítsák el saját vállalkozásukat. Válaszokat kaphatnak kérdéseikre, mint például: Hogyan lehetek őstermelő vagy kistermelő? Mi a különbség a két fogalom között? Milyen feltételeknek kell megfelelni a konyhámnak, ha lekvárt szeretnék főzni, és értékesíteni? Hogyan tudok megjelenni a piacon? Milyen címkével kell ellátnom az általam készített szárított gombát? Milyen engedéllyel értékesíthetek élő állatot, stb?
Az ingyenes képzések jelenleg Oszkóban és Zalalövőn zajlanak 8-10 fő részvételével. Az előállítani szándékozott termékek palettája széles: lekvár, almaecet, pezsgő, búzafűlé, zöldségek, szárított gomba, tojás, kerámia, kecskesajt, méz, stb.A gyakorlat keretében január 26-án, Zalalövőn egymással is megismertették termékeiket a résztvevők. A képekért kattints ide!