Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek

Rólunk írták

Megnyitottuk! Termelői Piac Szombathelyen

 
Az összes helyi hírportál, újság, rádió és televízió is foglalkozott az első termelői piaccal. Az egykori Savaria piacától karnyújtásnyira lévő vásár az MMIK előtti téren jövő héten is várja a vásárlókat!

GO magazinban

  Az Őrségi porták kincsei bizony a Pannon Helyi Termék Klaszter termelőinek a kamráiban kutatható fel leginkább. Partnereink, az Őrségi Nemzeti Park és a Borostyánkő Kft. is részt vett azon a programon, amelyet a Vas megyei Önkormányzat vitt a térségben. A lényeg nem más volt, mint a kulináris élvezetek és a tájegység értékeinek összekapcsolása határon innen és az osztrák határon túl. Ebben élen járnak termelőink. Mesterházy Viktória ínycsiklandozó lekvárjai és Török Rita szörpkülönlegességei na meg az őshonos almafajtákkal gazdagított Csörgőalma gyümölcsöskert méltán keltette fel a szerkesztő, újságíró figyelmét.

Értékes Őrség a Vas Népében

  A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkáját az Őrségi Nemzeti Parkban mutatta be V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár. Az Őrségi TÖKFESZTIVÁL az államtitkár szerint jól példázza az MNVH programjainak szándékát. Részletek a cikkben! (zöld címre klikk;-)

Oszkó Hegyi Mulatság-Orbán Nap

  A Hegyháton élők tudják, ám mára a teljes régió lakói is megtapasztalhatták, hogy, ha kellemes borokra, jó beszélgetésekre, no és minőségi Helyi Termék kínálatra vágynak, az Orbán Napi fergetegben a Hegypásztor pincék árnyékában biztos megtalálják. Ha Ön még nem volt, most írja be a naptárába a május 25. környéki hétvégét, hiszen Önnek is minden évben ilyenkor Oszkóban a helye! A Vas Népe hangulatjelentése segít átérezni a rendezvény hangulatát…
http://vaol.hu/vasvar/nepi-ertekekrol-a-szolohegyen-1545093

Gyümölcsoltó Nap Oszkón

 
A Vas Népe hétfői számában számolt be az Oszkó hegyi kápolnaavatóról és a gyümölcsoltásról, valamint arról, hogy mit mondott a Vidékfejlesztési miniszter, Dr. Fazekas Sándor és a Vidékfejlesztési államtitkár, V. Németh Zsolt a Hegypásztor Kör rendezvényen.
A nagy érdeklődés mellett, mégis családias légkörben zajló eseményen Nagy Csilla kecskesajt készítő, Szilvágyi Zsolt pedignád fonat készítő, Somogyi Csabáné méhész, Czvik János búzafűlé előállító, Molnár Pálné, őstermelő, Schmeicz Róbert keramikus, Kovács-Mesterházy Viktória lekvárkészítő vett részt. A résztvevők Márczi Elvíra kertészmérnök biokertészetről tartott előadásán rengeteg praktikumot és érdekességet hallhattak.
   http://vaol.hu/hirek/gyumolcsolto-nap-oszkon-1535885

 

CEZAR a Borászportálon.

  A Borászportál szerkesztősége ezúttal egy viszonylag újnak számító borászat tételeit értékelte egy vakkóstoló keretein belül. És, hogy mi keltette fel a figyelmüket? Az, hogy a Pannon Helyi Termék Klaszter Dél-zalai termelője, a Cezar Pincészet volt az első, amely nagy mennyiségben kezdett el vörösbort palackozni az alapvetően fehérboros Zalai borvidéken. A cikket itt olvashatja:
http://boraszportal.hu/poharral-a-kezben/20130218/cezar-borok-vakkostoloja

A Kertészet és szőlészetben

  A Kertészet és Szőlészet szerkesztősége már korábban érdeklődött a Pannon Helyi Termék Klaszter életéről. Most, hogy apropót is szolgáltattunk, új Helyből Finom termékeinkkel kerültünk az újság hasábjaira. A cikk szkennelt változata olvasható a címre katintva!

Zalai hírlap, november

  Zalai hírlapban a Márton Nap és a gasztronómia összekapcsolása révén esett szó klaszterünk ilyen irányú programjáról. Ha többet szeretne tudni, a cikkből sokminden kiderül...A címre kattintva olvashat!