Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek

Ismerd meg a Helyit

Bor és Gasztronómiai előadó körúton voltunk. A szervező Rigler Zsolt célja az volt, hogy a felsőoktatásban tanuló diákok figyelmét felhívja a kézműves magyar élelmiszerek fontosságára a kulturált bor és pálinkafogyasztásra.


Bor és Gasztronómiai előadó körúton voltunk Sopronban, Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, Dunaújvárosban a „B” klubban a Pethe Ferenc Egyetemi Kollégiumi éttermében Keszthelyen, Zalaegerszegen, a gazdasági főiskolán és Mosonmagyaróváron a Gazdász úti konferenciateremben. A szervező Rigler Zsolt célja az volt, hogy a felsőoktatásban tanuló diákok figyelmét felhívja a kézműves magyar élelmiszerek fontosságára a kulturált bor és pálinkafogyasztásra. Olyan információkat tudhattak meg, hogy hol milyen körülmények között születik, milyen hozzáadott értékkel egy termék, milyen módon készül a bor, vagy miként alakul, fokozható a pálinka íz élménye. A Pannon Helyi Termék Klaszterről, a termékekről Decsi Bolla Zsuzsa beszélt, a „száraz” szabályokon kívül a klaszter életéről és érdekes történetekről prezentált, miközben a Rácz major sajtját, Francsics Balázs finom húsáruit, csicsókás Doktorits kenyeret kóstolhattunk. Ezután Rigler Zsolt beszélt a borról. Fehér, rozé és vörös, jó és rossz bor, ízlik, nem ízlik fogalmak tisztázódtak. A történelmi és jelenlegi borvidékek a hazai borkultúra és kulturált borfogyasztás témaköre is élményszámba menően bontakozott ki a kóstolás közben. Az i-re a pontot Rátz Károly pálinkái tették fel. Itt a 40%-os nedűket kóstolva az is kiderült, hogy a pálinkás pohár némely pontja meglehetősen strapabíró….
Az előadásokat az egyetemi, főiskolai hallgatók nagy élvezettel hallgatták. Zalaegerszegen vastapssal, máshol elismerő szavakkal és szűnni nem akaró hozzászólásokkal jelezték immár elkötelezettjeivé váltak a helyi termékeknek, a hazai boroknak, na és persze a szívünket, lelkünket, testünket melengető hungarikumnak, a pálinkának.