Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek

Közösségi termékfeldolgozás Franciaországban


A Párizs környéki családi műhelyben sütőtök-krémlevest, savanyú káposztát és egy moldáv recept alapján készülő salátát készítettünk el közösen a termelővel. 


Január 7-10 között kollégánknak lehetősége nyílott tanulmányozni a közösségi helyi termék feldolgozást Franciaországban. A projekt során francia, macedón és bolgár kollégáinkkal közösen európai jó gyakorlatokat ismerhetünk meg arról, hogyan lehet a fogyasztókat minél jobban bevonni a helyi termék előállításba, különösképpen a zöldség- és gyümölcstartósítás folyamatába. A Párizs környéki családi műhelyben sütőtök-krémlevest, savanyú káposztát és egy moldáv recept alapján készülő salátát készítettünk el közösen a termelővel. Tanulmányoztuk azt a folyamatot, hogyan lehet minél aktívabban bevonni a fogyasztót a tartósításba, ezzel növelve az elköteleződést a helyi élelmiszerek, alapanyagok iránt. Továbbá meglátogattunk egy helyi dobozközösséget. A dobozközösség lényege, hogy fél évre előre befizetett összeg alapján a vásárló minden héten friss, szezonális zöldségekből, gyümölcsökből, egyéb feldolgozott élelmiszerekből álló csomagot kap. Így a biztos fogyasztói közösség támogatja a helyi gazdák megélhetését.

Galéria:
http://pannonhelyitermek.hu/galeria-videotar/francia-galeria